News & Info
Login
Roster
Rules
Schedule
Results
Standings
Tracks
Statistics
Links
Old Site
Dun Tweak
Contact


Welcome,
Guest

Ohjeita Windows 95/98 -käyttäjille

Nämä ohjeet ovat suomennettu Alison Hinen ja VROCin sivuilta. Ne on tarkoitettu lähinnä modeemikäyttäjille. ISDN-käyttäjillä ei ole niin paljon huolenaiheita. Suomentajana on toiminut Mika Takala. Englannin kieliset termit on lisätty hakasulkeisiin. Kaikkia eng.kielisiä termejä en tiedä, koska koneessani ei ole modeemia, mistä voisin ne tarkistaa.

1. Tee puhelinverkkoyhteyksiin [Dial-Up Networking] (käynnistä-ohjelmat-apuohjelmat-tietoliikenneyhteydet - ikkunaan uusi nettiyhteys (esim. GPL-niminen), johon laitat suurinpiirtein samat asetukset kuin siihen, jota olet tähän asti käyttänyt. Laita samat asetukset JOKAISEEN ikkunaan (ja poista sitten maan ja suuntanumeron käyttö).

2. Mene tekemäsi puhelinverkkoyhteyden ominaisuuksiin ja paina palvelintyypit [Server Types] -välilehteä. Ota rastit pois seuraavista: Kirjaudu verkkoon [Log on to network], Ota käyttöön ohjelmistopakkaus [Enable software compression], NetBEUI, IPX/SPX. Jätä TCP/IP ruksatuksi ja tarkista vielä kerran että TCP/IP-asetukset ovat samat kuin sen edellisen yhteyden. ISDN:ää käytettäessä kannattaa ottaa pois [Use IP header compression] (toim.huom.)

3. Palaa takaisin Yleiset [General]-välilehdelle ja valitse Yhdistä käyttäen [Connect using] -osion modeemilistasta käyttämäsi modeemi (minulla TW5614SI_VOICE_56000) ja paina Määritykset [Configure...] -nappia.

4.Yhteys-välilehden voit jättää normaaliin tilaan, voit säätää kaiuttimen äänenvoimakkuutta ja Suurimman nopeuden tulisi olla 115200 (mutta ei raksia ruudussa kohdassa "Yhdistä vain tällä nopeudella"). Yhteys-välilehden Yhteyden määritykset tulisi olla samoin kuten normaaliyhteydenkin, sama pätee soiton asetuksiin. Windows voi tosin luulla että yhteyttä ei käytetä GPL:ää pelatessa joten raksi pois kohdasta katkaise yhteys..jos....jne.

PORTIN ASETUKSET: FIFO-kohdassa rasti ruudussa ja molemmat liukusäätimet toisessa pykälässä vasemmalta. LISÄYHTEYSASETUKSET: Käytä virheenkorjausta [Error correction] pois, vuonohjaus [Flow control] kohtaan laitteisto [Hardware]. Lisäasetuksiin tulisi laittaa komentorivi joka pakottaa modeemin 33600 -tilaan, minulla tuo rivi on

AT+MS=11,1,28800,33600 (tämä init string toimii ainakin Telewellin modeemeilla)

Tuo rivi ja em. FIFO-asetukset PITÄÄ MUUTTAA MANUAALISESTI AINA GPL-NETTIPELIÄ PELATESSA - se ei tallennu uuden puhelinverkkoyhteyskuvakkeen taakse. Jos kohdassa on jo jotain, ota talteen ja käytä Muistiosta [Notepad] ja tallennetusta tekstitiedostosta Kopioi-liitä-toimintoa muuttamiseen.

Tämä jälkeen voit painaa OK-nappeja.